Det uinteressante sønderjylland

Sønderjylland lyder måske kedeligt, og der siges da også utallige af ting om Sønderjylland og sønderjyder . I ved, alt fra:

“Det er kun landmænd der bor i Sønderjylland”
“Alle ting ligger på Lars Tyndskids mark”
“Snakker de overhovedet dansk?” 

Alt det her, er jo i og for sig også ganske rigtigt, på sin vis altså. Det er ihvertfald ting som jeg sagtens kan følge “udefrakommende” folk i, haha. Men selvom alt det her siges, så er Sønderjylland faktisk ikke så slemt som nogle måske tror. Den her landsdel har en charme, som jeg vil vove at påstå, ingen andre landsdele har.

Foruden dialekten, som næsten ingen mennesker forstår, haha, så har vi også nogle rigtig fantastiske naturområder. Tag som eksempel Dyrehaven tæt på Haderslev.

I går var jeg med en veninde ude og nyde det gode samt, men en gåtur i Dyrehaven. Det her er et fantastisk smukt sted, placeret lige uden for Haderslev, og med udsigt lige ud til Haderslev Dam (jeg vil dog nærmere kalde det en fjord, men okay så haha).

I haven er der forskellige ruter man kan tage. Man kan tage den lange tur, hvor den første halvdel af turen  foregår i nok så smukke omgivelser, med bakker, skov og en fantastisk udsigt. – Anden halvdel af turen er “udstyret” med mange store bakker, skov og endnu engang en fantastisk udsigt. Men ikke nok med det, så jo længere ind i skoven man kommer, så begynder man så småt at kunne se alle skovens dådyr og krondyr.

Det er nok min favoritdel af de utallige gåture jeg har taget derude. Ligemeget hvor ofte jeg kommer der, så bliver jeg lige fascineret hver gang, haha. Dyrene er ikke tamme, men alligevel har man mulighed for at komme tilpas tæt på dem, da de selvfølgelig også færdes på kryds og tværs af stierne der er i skoven.

Alt i alt så er det en oplevelse i sig selv, selvom det “bare” er en gåtur. Det er uden tvivl noget jeg vil anbefale at man gør, om man så bor i Sønderjylland eller bare er på besøg. Og bare rolig, der er ingen mennesker derude, som begynder at snakke sønderjysk til jer uden videre, haha.


FØLG MED PÅ FACEBOOK | SE OGSÅ MERE PÅ INSTAGRAM

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar