Jeg var på kursus med PET

Overskriften lyver faktisk ikke. I går aftes var jeg på et 4 timers kursus med PET (Polities Efterretningstjeneste), kaldet Projekt Omtanke.

Kurset handlede om mange ting inden for sikkerheden, men det handlede primært om terror inden for store arrangementer, hvor man er sikret at der vil komme mange mennesker. Altså alt fra tips til at spotte en terrorist, til hvordan man skal handle når det ér sket.

Dette kursus blev afholdt i forbindelse med, at vi er nogle stykker som skal være frivillige til A-VM i Ishockey i Herning. Derfor ville det være kanon godt, at kende til mulige trusler, samt hvad man kan/skal gøre.

Som sagt, så “lærte” vi hvordan man kan spotte en mulig  terrorist, og det gælder ikke kun ved store arrangementer, med det gælder faktisk bare generelt i hverdagen.

En lille guideline til at spotte en mistænkelig, er at huske på ANTON
Hvordan er personens Adfærd, i forhold til en Naturlig adfærd, på det givne Tidspunkt og i de givne Omgivelser, i forhold til Normalbilledet. – Dette kan f.eks. være hvis en person sveder meget, er urolig, samt ikke kan have øjenkontakt med nogen. – Dette er selvfølgelig bare en lille guideline, og en god ting at huske på, når man opholder sig steder med mange mennesker.

For at slutte af, vil jeg slutte af på samme måde som underviseren fra i dag (som i øvrigt selv arbejder for PET). – Et citat af et medlem af IRA (Irsk oprørsbevægelse) fra efter de forsøgte at udøve terror:

Today we were unlucky, but remember we only have to be lucky once.
You will have to be lucky always.


FØLG MED PÅ FACEBOOK | FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar